مصب بهمنشیر خانه جدید حرا
روز چهار شنبه اداره محیط زیست آبادان در اقدامی نو اقدام به کاشت نهال های حرا در آبهای شور مصب بهمنشیر نمود در این روز از دکتر فرشچی معاونت محیط زیست دریایی ،لاهیجان زاده مدیر کل محیط زیست استان ،شهبازی فرماندار آبادان ،و نیروی های انتظامی و اعضای شورای چوئبده ، همیار محیط زیستان و برخی صیادان حضور داشتند .
هم زمان با آغاز مراسم توسط دکتر فرشچی اعضای همتا نیز اقدام به کاشت نهال نمودند .
برنامه کاشت درخت حرا براساس یک طرح تحقیقاتی مطالعاتی در آبهای این منطقه صورت گرفت به بیان فرشچی با توجه به ریز گردهای اخیردر استان کاشت نهال های حرا میتواند آلودگی را تا حدودی در این منطقه کاهش بدهد از جمله اینکه جنگل های حرا در موقعیتی قرار میگیرند که گونه دیگر می توانند در کنار آن زندگی کنند در نتیجه سبب رونق زیاد اکو لوژیکی منطقه می شود .
به گفته وی کاشت گونه حرا به دلیل اینکه از نظر آب و هوا و گونه های دیگر و اینکه شرایط خوبی برای منطقه ایجاد می کند وظیفه سازمان محیط زیست نیست بلکه شیلات ،جنگل داری ها ،و صنایع باید دراین کارهمکاری نمایند .
بعد از اتمام مراسم کشت نهال مراسمی در مرکز باز دید کنندگان تالاب شادگان صورت گرفت که در این مراسم مدیر کل سازمان و دکتر فرشچی سخنرانی نمودند.
مدیر کل محیط زیست استان خوزستان با بیان اینکه خشکسالی که در آینده گریبان کشور ما را خواهد گرفت می تواند بحران های خیلی جدی را که اگر از الان برای آنها تدبیر نکنیم به وجود بیاورد ایشان خاطر نشان کردند که کاهش نزولات طی چند سال اخیر سبب کاهش کشت دیم و افزایش کانون های داخلی ریزگرد شده است .
لاهیجانی زاده درادامه گفت :در واقع برخی بحران ها انتقام طبیعت از نادیده گرفتن اصول موجود است بخشی از این اصول جهانی وبخشی کشوری و استانی است مانند برخی پروژه ها و نادیده گرفتن تالاب ها .
در حاشیه :
نکته مهم این مراسم حضور آقای ایرج روغنچی مربی و مدرس فدراسیون کوهنوردی که مسیر رکاب زنی خویش را از اروند تا تنگه هرمز با شعار خلیج فارس گنجینه جاودانی در این روز آغاز کرد .
به بیان آقای روغن چی
و با توجه به تجربه به رکاب زنی های گذشته ایشان زیبا ترین ساحل متعلق بهایران است
که متاسفانه جز آلوده ترین ها نیز می باشد از نظر ایشان باید هر روز موهبت های خدا
وندی مورد بزرگداشت قرار گیرد .
آقای روغن چی در این میان به شرکتی که فعالیت های زیست محیطی در خوزستان انجام می دهد اشاره کرد و گفت این شرکت تولیدات خرما و پرورش اسب دارد ولی با یک روش خاص ضایعات را به کود تبدیل می کند وبر روی تمام کارتن های تولید شرکت شعار «کیفیت و بهداشت را ما اطمینان میدهیم محیط زیست را باهم پاس بداریم » را قرارمی دهد .
در مراسم این روز همیار محیط زیست های شهر آبادان نیز حضور داشتند که در واقع فعالیت های خود رابه صورت افتخاری و از سال 70 با اداره محیط زیست آغاز نموده اند و از نظر آنها پروژه های کاشت این چنینی می تواند سبب کاهش ریزگرد ها و گرما و مهار خاک شود .
اما در انتهای این مراسم چند سوال بی جواب باقی ماند و آن اینکه :
· چرا شهر داری و صنایع در کاشت درختان همکاری نکردند ؟
· نقش و جایگاه سازمان ها و نهاد های اجرایی این پروژه کجاست ؟